Judith Bakker  (Eigenaar PT Plus)

Mijn grootste voldoening krijg ik als een klant zegt:
“Bedankt voor de toegewijde professionele behandeling, het voelt nu al beter, ik ben blij dat ik je gevonden heb.”

In 1999 kreeg ik een ernstig ongeval en werd mij verteld dat ik mijn arm nooit meer optimaal kon gebruiken. Door training kreeg ik het volledig gebruik en kracht in mijn arm terug. Deze ervaring leerde mij de impact van training op functionaliteit van het lichaam. Ik verliet mijn baan als Fund Manager in de financiële sector en herschoolde mij als Personal Trainer, Sportmassage Therapeut en Spinning Instructeur.

Na ervaring op te hebben gedaan in de gyms in Londen en bij Guru Personal Trainers, verhuisde ik in 2004 naar Nederland om in Amsterdam een eigen PT business op te zetten. In 2004 en 2005 werkte ik bij verschillende sportscholen als freelance Personal Trainer en Spinning Instructeur en had een kleine Personal Training Studio aan huis. In mei 2006 opende ik de PT Plus Studio, waar ik een hoogwaardig product neerzette in een exclusieve studio.  PT Plus was de eerste Personal Training Studio in Nederland.

Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de branche volgde ik verschillende internationale cursussen en seminars van Personal Training Guruʼs, bewegingsexperts/therapeuten o.a. van Paul CheckAnthony CareyGreg Roskopf.

Naast mijn streven om de beste resultaten voor mijn klanten te behalen, had ik een passie om meer te leren over het trainen en behandelen van klanten met klachten. Veel klanten kwamen naar de studio met klachten en blessures die niet elders opgelost waren. Ondanks dat ik goede vorderingen met ze maakte vond ik de resultaten niet goed genoeg, ik wilde meer weten.

In 2009/2010 volgde ik een opleiding tot Biomechanics coach(een deeltijd opleiding aan de Universiteit van Loughborough UK). Om mijn kennis in bewegingswetenschappen verder te verdiepen schreef ik mij in voor een studie in Amerika (Broadview University Denver) in toegepaste wetenschappen van MAT “Muscle Activation Techniques®. De kennis die ik op deed in deze opleiding veranderde compleet mijn inzichten in de manier van trainen/behandelen van klanten en kennis van het spierstelsel. Nog steeds vlieg ik elk jaar naar de VS om mijn kennis van het spierstelsel verder te ontwikkelen onder de MAT® Master continued education programme. Voor meer informatie zie MAT® revalidatie.

Opleidingen:

BA Business Administration (1987-1991) – Antwerp University,

MA International Finance and Investment (1991-1992) – Exeter University

Diploma in Personal Training (Premier/NASM), Sport Massage Therapy (Premier) (2003) – Londen
Schwinn Spinning Instructor (2003) – Londen
Biomechanics Coach (2009/2010) – Loughborough University

MAT® Jumpstart programme (2009/2010) – Londen
MAT® Specialist (2012-2013), MAT® Master programme (2014-2018) – Broadview University Denver

Fysiotherapie (2018- heden) – THIM

Thomas van Schaik

Hoi! Ik ben Thomas, nieuw in team PT-Plus. Mijn hobby’s zijn hardlopen, reizen en sport in het algemeen. Mijn achtergrond ligt bij defensie, waar ik mijn interesse in het menselijke lichaam en bewegen heb ontdekt. Niet lang daarna ben ik de opleiding tot Fysiotherapeut gestart.

Gaandeweg heeft Judith mijn interesse in MAT als vervolg specialisatie aangewakkerd. Naast de opleiding fysiotherapie ben ik opgeleid tot Masseur/Sportmasseur en geef ik wekelijks trainingen als Personal Trainer bij Move For Change, een sportschool gericht op bewegen met mensen met overgewicht of burn-outklachten.

Tot slot sta ik te popelen om aan de slag te gaan bij PT-Plus en hoop ik veel te leren van Judith.

Specialistische kennis van het spierstelsel

Meer dan 250 spiertesten kunnen worden gebruikt om te evalueren welke spieren of specifieke spiervezels niet reageren of zwak zijn.

Door de behandeling wordt het neurologisch contact van de spieren met de hersenen hersteld en het aanspanningsvermogen van de spieren verbeterd.

Dmv zeer specifieke milde neurologische spiertesten kan er spier voor spier beoordeeld worden of de spier meedoet. Indien de spier weinig tot geen activiteit vertoont, wordt dmv de test in combinatie met een pijnloze massage techniek (DFMAT) van de spierspoeltjes de spier weer geactiveerd. Specifieke MAT®  oefeningen worden gebruikt om de spieren verder te versterken.

PT Plus Muscle Activation Techniques™

Muscle Activation Techniques® is voor iedereen die last heeft van blessures en chronische klachten, sportprestaties wil verbeteren of fit wil blijven. MAT is een revolutionair behandel en trainings-systeem voor jong en oud. MAT evalueert en corrigeert de spieren die uit balans zijn.

Proef de sfeer
Contactgegevens
Adres

Herculesstraat 28 – 1076 SM Amsterdam

Rijksstraatweg 154 – 3632 AH Loenen a/d Vecht

Telefoonnummer
Email
Openingstijden

Ma. 17.00 – 20.00 uur
Di. t/m Do. 9:00 – 21:00 uur
Vr. 9:00 – 20:00 uur
Za. 9:00 – 18:00 uur
Zo. Gesloten