Chronische sportblessures

Het komt vaak genoeg voor dat we last hebben van een langdurige sportblessure. We besluiten naar de fysiotherapeut te gaan en hopen daar geholpen te worden. Als uw klachten echter niet afnemen of verdwijnen kan Fysiotherapie in combinatie met MAT Muscle Activation een oplossing bieden. MAT is nog vrij onbekend in Nederland, maar in Amerika is het een heel ander verhaal. Daar maken bijvoorbeeld topsporters als  top-golver Bryson Dechambeau veelvuldig gebruik van een MAT Muscle Activation Techniques® specialist met overtuigend resultaat. Gelukkig kunnen wij u ook helpen als enige aanbieder in Nederland.

Sportspecifieke Training

Wij behandelen chronische/langdurige sportblessures zoals:

Shin Splints, Achillespees ontsteking of chronische klachten na scheur, chronische enkelstabiliteit na verzwikking of scheur enkelbanden, chronische klachten na operatie/scheur kruisbanden of Meniscus, Patella Femoral Pain Syndrome, Tennis- of golfers-elleboog.

Voor al deze klachten geldt dat door het trauma veel spieren rondom het gewricht tijdelijk uitvallen en als de klacht erg lang aanhoudt de spieren zich niet allemaal volledig hebben hersteld en ook rondom andere gewrichten door compensatie klachten kunnen ontstaan. Reguliere oefentherapie en rust hebben in dit geval onvoldoende gewerkt om alle spieren te doen herstellen. Een aantal spieren zullen door de oefentherapie en door rust zeker weer goed gaan functioneren, maar een aantal blijven achter. Dit betekent dat tijdens het sporten de herstelde spieren compenseren voor de spieren die helmaal niet meedoen of traag reageren, omdat de aansturing niet optimaal is. Tijdens het hervatten van het sporten krijgt men dan ook opnieuw klachten, omdat het gewricht nog niet stabiel is (proprioceptie) en het reactievermogen van de spieren vertraagd.

Aanpak PT Plus Fysiotherapie

Door onze kennis als fysiotherapeut van spier activatie technieken richten wij ons op het uitzoeken welke spieren nog wel functioneren en welke niet. Hierbij richten wij ons op neuromusculaire activatie technieken, dit betekent dat wij de communicatie van het centraal zenuwstelsel met de spieren herstellen, waardoor de spieren weer efficiënt leren aanspannen. In onze behandeling focussen we ten eerste op de spieren die nog niet goed werken door deze individueel eerst stap voor stap te activeren.  We gaan dus terug naar de basis! Als alle spieren weer goed functioneren gaan we samen met u oefeningen doen om de belastbaarheid van de individuele spieren te vergroten, een aantal kunt u ook thuis oefenen.  Daarna raden wij een trainingsprogramma te volgen om zowel de individuele spieren als het lichaam in zijn geheel te versterken. Op basis hiervan pakken we heel concreet uw blessure aan en zorgen we ervoor dat de pijn verdwijnt.

Afspraak maken met Fysiotherapeut gespecialiseerd in langdurige/chronische sportblessures?

Heeft u ook last van een chronische/langdurige sportblessure? Laten we dan samen aan de slag gaan met Fysiotherapie en Muscle Activation Techniques® om uw blessure te verhelpen. Maak vandaag nog een afspraak voor een pijnvrije toekomst!

Ervaring Patiënt

“Ik zou de behandelwijze in één woord omschrijven als super! Als ik veel last heb van mijn spieren of mijn lichaam niet werkt zoals het hoort, kan ik meteen bij haar terecht. Ik heb van Judith geleerd hoe mijn spieren echt werken en welke delen van mijn lichaam goed functioneren. Dankzij deze kennis win ik nog steeds veel hardloop- wedstrijden, ondanks mijn blessures.” Meer ervaringen van patiënten Referenties

Sport Specifieke Training

Meer weten over PT Plus Fysiotherapie?