Fysiotherapie met Muscle Activation Techniques® specialisatie

Het komt vaak genoeg voor dat we last hebben van een langdurige blessure. We besluiten naar de fysiotherapeut te gaan en hopen daar geholpen te worden. Als uw klachten echter niet afnemen of verdwijnen kan Fysiotherapie in combinatie met MAT Muscle Activation een oplossing bieden. MAT is nog vrij onbekend in Nederland, maar in Amerika is het een heel ander verhaal. Daar maken bijvoorbeeld topsporters als  top-golver Bryson Dechambeau veelvuldig gebruik van een MAT Muscle Activation Techniques® specialist met overtuigend resultaat. Gelukkig kunnen wij u ook helpen als enige aanbieder in Nederland.

Therapie nek/schouder klachten

Waarin verschilt Muscle Activation Techniques®?

Reguliere aanpak

Veel fysiotherapeuten gaan op zoek naar een snelle oplossing die op korte termijn resultaat oplevert en voor het overgrote deel van de patiënten werkt. De fysiotherapeut pakt de symptomen aan en gaat samen met u lokaal versterkende oefeningen doen of geeft ze op als ‘huiswerk’. Hierbij ligt de nadruk op een kort traject, meestal omdat de patiënt maar voor een beperkt aantal behandelingen is verzekerd. Het helpt voor veel mensen, maar zeker niet iedereen. Op een korte termijn kan het lastig zijn om de aangedane spieren te herstellen, het lichaam is niet altijd sterk genoeg om te compenseren en het  pijnsysteem kan zich hebben aangepast, waardoor het sensitiever is geworden. Als Fysiotherapeuten met Muscle Activation Techniques® specialisatie doen wij dit anders.

Aanpak Muscle Activation Techniques® specialist

Wij gaan als Fysiotherapeut en Muscle Activation Techniques® specialist heel concreet aan de slag met het hele lichaam. Het is dus geen korte termijn oplossing. Als Muscle Activation Techniques® specialist evalueren we de zwakke punten en corrigeren we vervolgens onevenwichtigheden in het hele lichaam. Hierbij richten wij ons op neuromusculaire activatie technieken, dit betekent dat wij de communicatie van het centraal zenuwstelsel met de spieren herstellen, waardoor de spieren weer efficiënt leren aanspannen. Na de behandeling gaan we samen met u oefeningen doen om de belastbaarheid te vergroten, een aantal kunt u ook thuis oefenen. Daarna raden wij een trainingsprogramma te volgen om zowel de individuele spieren als het lichaam in zijn geheel te versterken. Op basis hiervan pakken we heel concreet uw blessure aan en zorgen we ervoor dat de pijn verdwijnt.

Afspraak maken met Fysiotherapeut met Muscle Activation Techniques® specialisatie?

Heeft u ook last van een langdurige blessure? Laten we dan samen aan de slag gaan met Fysiotherapie en Muscle Activation Techniques® om uw blessure te verhelpen. Maak vandaag nog een afspraak voor een pijnvrije toekomst!

Sport Specifieke Training

Meer weten over MAT Muscle Activation Techniques®?