Chronische klachten

Het komt vaak genoeg voor dat we last hebben van chronische klachten en pijn tijdens dagelijkse activiteiten en sporten. Onder chronische klachten verstaan we klachten die minimaal 3 maanden aanwezig zijn en door rust en fysiotherapie niet over zijn gegaan. Dit kunnen klachten zijn van nek/schouder, rug/heup of knie, maar ook enkel/voetproblemen en polsklachten horen hierbij. Als uw klachten niet afnemen of verdwijnen kan Fysiotherapie in combinatie met Muscle Activation Technieken een oplossing bieden. In Amerika wordt de kennis van spier-activatie technieken al 30 jaar ingezet om chronische klachten te verminderen.

Therapie nek/schouder klachten

Wij behandelen indien nodig alle spieren rondom de gewrichten van nek/schouder, rug/heup, knie/enkel maar ook voet/tenen!

Nek/Schouder: Door houding, na Whiplash, pees scheur, operatie, klachten bij sportactiviteiten zoals golf, tennis,

Rug/heup: Door houding, na hernia, operatie, artrose, klachten bij sportactivtietien zoals golf, wielrennen, roeien,

Knie/enkel: Na operatie, artrose, reuma, klachten bij sportactiviteiten zoals golf, wielrennen, rennen, hockey

Enkel, voet/tenen: Na operatie, reuma, artrose, voetproblematiek als gevolg van diabetes, sportactiviteiten zoals rennen, hockey, voetbal

Pols: Na operati, artrose, reuma

 

 

Aanpak PT Plus Fysiotherapie

Op een korte termijn kan het lastig zijn om aangedane spieren te herstellen, het lichaam is niet altijd sterk genoeg om te compenseren en het pijnsysteem kan zich hebben aangepast, waardoor het sensitiever is geworden. Bij PT Plus Fysiotherapie gaan we terug naar de basis als reguliere pijn behandelingen door losmaken en oefeningen onvoldoende resultaat hebben gebracht. Dit doen wij door spier voor spier uit te zoeken welke nog goed functioneren. Als u langere termijn klachten heeft is het zeer waarschijnlijk dat een groot deel van de spieren rondom het gewricht en misschien ook rondom andere gewrichten niet goed functioneren, waardoor het systeem pijn signalen blijft sturen. Ook bij artrose, reuma of diabetes klachten is het goed functioneren van de spieren belangrijk om het gewricht zoveel mogelijk te ondersteunen en pijn te dempen. Na de behandeling gaan we samen met u oefeningen doen om de belastbaarheid te vergroten, een aantal kunt u ook thuis oefenen. Daarna raden wij een trainingsprogramma te volgen om zowel de individuele spieren als het lichaam in zijn geheel te versterken.

Afspraak maken met Fysiotherapeut gespecialiseerd in chronische klachten?

Heeft u ook last van een chronische klachten? Laten we dan samen aan de slag gaan met Fysiotherapie en Muscle Activation Techniques® om uw klachten te verhelpen of zeker te doen verminderen. Maak vandaag nog een afspraak voor een pijnvrije toekomst!

Ervaring patiënt

Artsen , fysiotherapeuten, sportschool en alternatieve geneeswijzen hadden geen effect. Het bleek dat veel spieren niet meer meededen in mijn bewegingen en ik de wel werkende spieren overbelastte. Al na één behandeling was de pijn aanzienlijk minder en na een paar behandelingen was de pijn weg. Ik kan alles weer wat ik graag wil omdat nu al mijn spieren weer meedoen in mijn bewegingen. De totaal andere, nieuwe benaderingswijze was voor mij dé oplossing.” Voor meer patiënten ervaringen Referenties

Sportspecifieke Training

Meer weten over PT Plus Fysiotherapie?