5 voordelen om een Fysiotherapeut met Muscle Activation Techniques® specialisatie te boeken

In 2018 liepen in Nederland naar schatting 4,1 miljoen sporters tenminste één blessure op. Dat leidde in 2018 in totaal tot ongeveer 5,4 miljoen blessures, wat overeenkomt met 3,4 blessures per 1.000 sporturen. Vaak genoeg worden deze blessures behandeld, maar niet altijd met succes. Een reguliere fysiotherapeut kan uitkomst bieden, maar soms blijf je achter met een blessure die telkens weer terugkomt. Een fysiotherapeut met kennis van Muscle Activation Techniques® kan in dit geval een goede oplossing bieden.

Sportspecifieke Training

MAT Muscle Activation Techniques® kort uitgelegd

  • Revolutionaire methode om spierdisbalans, gewrichtsinstabiliteit en mobiliteitsproblemen te evalueren en te corrigeren.
  • Niet-invasieve techniek, geschikt voor alle leeftijden, ontwikkeld om het spierstelsel in balans te brengen.
  • Een unieke systematische methode om de spieren neurologisch te activeren waardoor maximale spierefficiëntie behaald kan worden.

Hoe dat er in de praktijk uitziet? Wij, de enige aanbieder in Nederland van Fysiotherapie in combinatie met Muscle Activation Techniques® specialisatie sporen de slapende en of zwakke spieren in het lichaam op, activeren de spieren (neurologische activatie van spieren) en versterken de spieren door oefentherapie.

Waarom kiezen voor een fysiotherapeut met Muscle Activation Techniques® specialisatie?

Je hoeft geen serieuze atleet te zijn om van Muscle Activation Techniques® te profiteren. Zelfs als je gewoon een recreatieve hardloper bent of herstellende van bijvoorbeeld een Crossfit-training, kan MAT® spieractivatie techniek een oplossing bieden. Topsporters profiteren enorm van Muscle Activation Techniques®. Een actueel voorbeeld hiervan is top-golver Bryson Dechambeau die een enorme transformatie doormaakte dankzij deze techniek.

5 Voordelen van Fysiotherapie met MAT Muscle Activation Techniques ® Specialisatie

Wij helpen de oorzaak van pijn op te sporen.

Pijn is een indicatie dat er iets niet goed is in het lichaam, zoals een rood lichtje dat in de auto gaat branden. Wij zoeken uit waar zich spierinhibitie(neurologisch) of spierzwakte in het lichaam bevindt. Wanneer een spier niet efficiënt werkt moeten andere spieren harder werken om te compenseren. Hierdoor kunnen blessures en langer termijn chronische klachten ontstaan.

Sportspecifieke Training

Wij zorgen ervoor dat spieren weer efficiënt kunnen aanspannen.

Een spier spant aan als het signaal van het centraal zenuwstelsel de spier bereikt en instructie geeft om aan te spannen. Net als de stroom van de accu van uw auto, als er een slechte connectie is of een draadje los zit zal de motor niet starten. Spieren die niet de juiste input van het zenuwstelsel ontvangen reageren niet meer of worden zwak. De zwakke spieren verliezen het vermogen om gewrichten te stabiliseren en het lichaam te beschermen tegen blessures. Wij herstellen de communicatie van het centraal zenuwstelsel met de spier.

Wij helpen jouw je sportprestaties te verbeteren.

MAT is interessant voor zowel de topsporter/pro als de recreatieve sporter, omdat het de spieren tot maximale efficiency doet aanspannen zonder verlies van flexibiliteit, deze zal juist toenemen! Als spieren niet optimaal werken is het lichaam niet efficient en functioneert het niet optimaal. Spieren die nog wel goed werken moeten harder werken om te compenseren hierdoor ontstaat overbelasting met als gevolg blessures. Bij het sporten en in wedstrijden behaal je dan minder goede prestaties (snelheid, kracht, sportspecifiek).

Wij bereiken goede resultaten voor patiënten met chronische klachten van het spierstelsel.

Ernstige spieraandoeningen waar reguliere behandelingen niet doeltreffend genoeg zijn, omdat zij het neurologische gedeelte niet voldoende kunnen beïnvloeden, zoals neuropathie, MS, FSHD, post traumatische dystrofie, fibromyalgie enz. vallen hier onder. Spierklachten als gevolg van het Corona virus (Covid-19) vallen hier ook onder.

Wij helpen jouw in het vertragen van het ouder worden van het lichaam

Als we ouder worden neemt de belastbaarheid van de spieren af, meer spieren verliezen de communicatie met de hersenen. MAT Muscle Activation Techniques® zorgt ervoor dat elke spier het signaal van de hersenen krijgt om aan te spannen. Daarna kunnen oefeningen de belastbaarheid verhogen, spieren versterken en voorkom je spierverlies als gevolg van het ouder worden.

Meer informatie over Fysiotherapie met MAT Specialisatie

Geïnteresseerd in PT Plus Fysiotherapie voor uw eigen mobiliteitsbeperking en of krachtproblemen? Neem contact op met ons als u vragen heeft over onze methode.

Meer weten over Fysiotherapie met Muscle Activation Techniques® Specialisatie?