5 voordelen/ redenen om een MAT Muscle Activation Techniques® sessie te boeken

In 2018 liepen in Nederland naar schatting 4,1 miljoen sporters tenminste één blessure op. Dat leidde in 2018 in totaal tot ongeveer 5,4 miljoen blessures, wat overeenkomt met 3,4 blessures per 1.000 sporturen. Vaak genoeg worden deze blessures behandeld, maar niet altijd met succes. Een fysiotherapeut kan uitkomst bieden, maar soms blijf je achter met een blessure die telkens weer terugkomt. Als jij dat bent kan MAT Muscle Activation Techniques® in dit geval een goede oplossing bieden. MAT behandelt de oorzaak; niet de symptomen van klachten.

Welke voordelen heeft MAT Muscle Activation Techniques®?

MAT Muscle Activation Techniques® kort uitgelegd

MAT is een unieke behandel en trainingsmethode voor jong en oud.

  • Revolutionaire methode om spierdisbalans, gewrichtsinstabiliteit en mobiliteitsproblemen te evalueren en te corrigeren.
  • Niet-invasieve techniek, geschikt voor alle leeftijden, ontwikkeld om het spierstelsel in balans te brengen.
  • Een unieke systematische methode om de spieren neurologisch te activeren waardoor maximale spierefficiëntie behaald kan worden.

Hoe dat er in de praktijk uitziet? Wij, de enige MAT Muscle Activation Techniques® aanbieder in Nederland sporen de slapende en of zwakke spieren in het lichaam op, activeren de spieren (neuromusculaire activatie door de communicatie van de spieren met de hersenen te herstellen) en versterken de spieren.

Waarom kiezen voor MAT Muscle Activation Techniques®?

Je hoeft geen serieuze atleet te zijn om van MAT Muscle Activation Techniques® te profiteren. Zelfs als je gewoon een recreatieve hardloper bent of herstellende bent van bijvoorbeeld een Crossfit-training, is er een spieractivatie techniek voor jou. Topsporters profiteren enorm van MAT Muscle Activation Techniques®. Een actueel voorbeeld hiervan is top-golver Bryson Dechambeau die een enorme transformatie doormaakte dankzij deze techniek.

5 Voordelen van MAT Muscle Activation Techniques ®

MAT helpt de oorzaak van pijn op te sporen.

Pijn is een indicatie dat er iets niet goed is in het lichaam, zoals een rood lichtje dat in de auto gaat branden. MAT zoekt uit waar zich spierinhibitie(neurologisch) of  spierzwakte in het lichaam bevindt. Wanneer een spier niet efficiënt werkt moeten andere spieren harder werken om te compenseren. Hierdoor kunnen blessures en langer termijn chronische klachten ontstaan.

MAT zorgt ervoor dat spieren efficiënt kunnen aan spannen.

Een spier spant aan als de input van het centraal zenuwstelsel de spier bereikt en instructie geeft om aan te spannen. Net als de stroom van de accu van je auto, als er een slechte connectie is of een draadje los zit zal de motor niet starten. Spieren die niet de juiste input van het zenuwstelsel ontvangen reageren niet meer of worden zwak. De zwakke spieren verliezen het vermogen om gewrichten te stabiliseren en het lichaam te beschermen tegen blessures. MAT herstelt de communicatie van het centraal zenuwstelsel met de spier.

MAT helpt jouw je sportprestaties te verbeteren.

MAT is interessant voor zowel de topsporter/pro als de recreatieve sporter, omdat het de spieren tot maximale efficiency doet aanspannen zonder verlies van flexibiliteit, deze zal juist toenemen! Als spieren niet optimaal werken is het lichaam niet efficient en functioneert het niet optimaal. Spieren die nog wel goed werken moeten harder werken om te compenseren hierdoor ontstaat overbelasting met als gevolg blessures. Bij het sporten en in wedstrijden behaal je dan minder goede prestaties (snelheid, kracht, sportspecifiek).

MAT is uiterst effectief voor patienten met chronische klachten van het spierstelsel.

Ernstige spieraandoeningen waar reguliere behandelingen niet doeltreffend genoeg zijn, omdat zij het neurologische gedeelte niet voldoende kunnen beïnvloeden, zoals neuropathie, MS, FSHD, post traumatische dystrofie, fibromyalgie enz. vallen hier onder. Tevens spierinhibitie klachten als gevolg van het Corona virus (Covid-19) zullen door de MAT zeer doeltreffend aangepakt kunnen worden.

MAT is een anti-ageing systeem

Als we ouder worden neemt de belastbaarheid van de spieren af, meer spieren verliezen de communicatie met de hersenen. MAT Muscle Activation Techniques® zorgt ervoor dat elke spier het signaal van de hersenen krijgt om aan te spannen. Daarna kunnen MAT oefeningen de belastbaarheid verhogen, spieren versterken en voorkom je spierverlies als gevolg van het ouder worden.

Meer informatie over MAT

Geïnteresseerd in MAT-therapie voor je eigen mobiliteits- en krachtproblemen? Neem contact met ons op als je vragen hebt over de spieractivatie techniek.

Meer weten over MAT Muscle Activation Techniques®?