Fysiotherapie bij mensen met neurologische aandoening/klachten richt zich op de gevolgen van aantasting van het zenuwstelsel. Neurologische aandoening/klachten die wij behandelen zijn o.a. spierziekten, dystrofie, neuropathie,  dwarslaesie, multiple sclerose (MS),  zenuwletsel na een hernia in nek of onderrug, maar ook neurologische klachten (neuropathie) in de enkel/voet als gevolg van diabetes.
Gevolgen van neurologische aandoeningen kunnen o.a. zijn: krachtsverlies, spasticiteit, coördinatiestoornissen, verlammingen, evenwichtsstoornissen, spierverkortingen, gewrichtsverstijving, gevoelsstoornissen.

Therapie nek/schouder klachten

Waarin verschilt onze aanpak?

Door onze kennis als fysiotherapeut van neurologische spier activatie technieken richten wij ons op het uitzoeken welke spieren nog wel functioneren en welke niet om daarna onze behandeling te focussen op alle aangedane spieren door deze individueel eerst stap voor stap te activeren.  Door de spieren 1 voor 1 te activeren kan het neurologisch systeem zich beter herstellen, we gaan dus terug naar de basis! Natuurlijk helpen wij u ook de bewegingen die u nodig heeft in het dagelijks leven te oefenen, maar om echte vooruitgang te boeken met de aanspanning van spieren is het belangrijk om ze ook individueel te behandelen en te oefenen.

Aanpak PT Plus Fysiotherapie

Wij gaan als Fysiotherapeut met Muscle Activation Techniques® specialisatie heel concreet aan de slag met het hele lichaam. Het is dus geen korte termijn oplossing. Als Fysiotherapeut en Muscle Activation Techniques® specialist evalueren we de zwakke punten en corrigeren we vervolgens onevenwichtigheden in het hele lichaam. Hierbij richten wij ons op neuromusculaire activatie technieken, dit betekent dat wij de communicatie van het centraal zenuwstelsel met de spieren herstellen, waardoor de spieren weer efficiënt leren aanspannen. Na de behandeling gaan we samen met u oefeningen doen om de belastbaarheid te vergroten, een aantal kunt u ook thuis oefenen. Daarna raden wij een trainingsprogramma te volgen om zowel de individuele spieren als het lichaam in zijn geheel te versterken.

Afspraak maken met Fysiotherapeut gespecialiseerd in neurologische spierklachten?

Heeft u ook last van een neurologische aandoening met als gevolg spierfunctie problemen of uitval? Laten we dan samen aan de slag gaan om de aansturing van uw spieren te verbeteren. Maak vandaag nog een afspraak voor een betere toekomst!

Ervaring Patiënt

“Begin 2019 zag ik via de Amerikaanse FSHD-vereniging een fimpje over de MAT-techniek, waarin een FSHD-patient vertelde over zijn goede ervaringen met MAT. Zo kwam ik terecht bij Judith Bakker van PT Plus in Amsterdam. Ik heb inmiddels ca. 30 sessies bij haar gehad en merk een duidelijke verbetering zowel wat betreft symptomen als spierkracht. De behandlingen hebben me in zekere zin mijn leven teruggegeven: in plaats van een al maar neerwaartse lijn ervaar ik stabilisatie en lichte verbetering.” Meer ervaringen op Referenties

PT Plus Fysiotherapie

Meer weten over PT Plus Fysiotherapie?