MAT® – REVALIDATIE

MAT “ Muscle Activation Techniques®” is een revolutionair behandel en trainingssysteem gebaseerd op bewegingswetenschappen die het lichaam voorbereidt op het sporten, klachten vermindert en sportprestaties verbetert door de evaluatie en correctie van spieren die uit balans zijn. MAT® is het meest specialistische systeem dat bestaat om spieren te activeren en te versterken met een beoogd langer termijn effect.

Waarom is MAT® anders?
Pijn en stijfheid zijn een teken dat je gewrichten en spieren niet in balans zijn. Wanneer een spier niet efficiënt werkt moeten andere harder werken om te compenseren. Traditionele methodes focussen zich op het losmaken van strakke spieren en daarna op revalidatie oefeningen. Meestal zijn de strakke spieren symptomen, een beschermingsmechanisme van de hersenen. MAT® focust niet op symptomen, maar zoekt de onderliggende oorzaak namelijk de spieren die niet reageren of zwak zijn.

Hoe spant een spier aan? Een spier spant aan als de input van het centraal zenuwstelsel de spier bereikt en instructie geeft om aan te spannen. Net als de stroom van de accu van je auto, als er een slechte connectie is of een draadje los zit zal de motor niet starten. Spieren die niet de juiste input van het zenuwstelsel ontvangen reageren niet meer of worden zwak. De zwakke spieren verliezen het vermogen om gewrichten te stabiliseren en het lichaam te beschermen tegen blessures.

De MAT® behandeling bestaat uit 1. mobiliteitstesten, 2. spiertesten gebaseerd op biomechanica(wiskundige hefboomwerking en zwaartekracht = bewegingsmechanisme van het lichaam) en 3. specifieke palpatie(massage) technieken. Meer dan250 spiertesten kunnen worden gebruikt om te evalueren welke spieren of specifieke spiervezels niet reageren of zwak zijn. Door de behandeling wordt  het neurologisch contact van de spieren met de hersenen hersteld en het vermogen van de spieren om aan te spannen verbeterd. Specifieke MAT oefeningen worden gebruikt om de spieren verder te versterken.

MAT® revalidatie is voor iedereen van atleet tot niet sporter als je:

  • last hebt van strakke en of zwakke spieren,
  • beperkingen hebt in mobiliteit en flexibiliteit,
  • niet tevreden bent met sportprestaties,
  • blessures hebt of pijn in gewrichten,
  • Scoliose of scoliose klachten wil verminderen.

In de VS waar MAT® ruim 30 jaar geleden werd ontwikkeld door Greg Roskopf www.muscleactivation.com wordt MAT veel toegepast in de top sport. Op deze website vindt u nog meer informatie over MAT™ .

Specialistische kennis van het spierstelsel

Meer dan 250 spiertesten kunnen worden gebruikt om te evalueren welke spieren of specifieke spiervezels niet reageren of zwak zijn.

Door de behandeling wordt het neurologisch contact van de spieren met de hersenen hersteld en het aanspanningsvermogen van de spieren verbeterd.

Dmv zeer specifieke milde neurologische spiertesten kan er spier voor spier beoordeeld worden of de spier meedoet. Indien de spier weinig tot geen activiteit vertoont, wordt dmv de test in combinatie met een pijnloze massage techniek (DFMAT) van de spierspoeltjes de spier weer geactiveerd. Specifieke MAT®  oefeningen worden gebruikt om de spieren verder te versterken.

PT Plus Muscle Activation Techniques™

Muscle Activation Techniques® is voor iedereen die last heeft van blessures en chronische klachten, sportprestaties wil verbeteren of fit wil blijven. MAT is een revolutionair behandel en trainings-systeem voor jong en oud. MAT evalueert en corrigeert de spieren die uit balans zijn.

Proef de sfeer
Contactgegevens
Adres

Herculesstraat 28 – 1076 SM Amsterdam 

Rijksstraatweg 154 – 3632 AH Loenen a/d Vecht

Telefoonnummer
Email
Openingstijden

Ma. 17.00 – 20.00 uur
Di. t/m Do. 9:00 – 21:00 uur
Vr. 9:00 – 20:00 uur
Za. 9:00 – 18:00 uur
Zo. Gesloten