MAT Muscle Activation Techniques® specialist

Het komt vaak genoeg voor dat we last hebben van een langdurige blessure. We besluiten naar de fysiotherapeut te gaan en hopen daar geholpen te worden. Het komt voor dat de fysiotherapeut geen uitkomst biedt. In dat geval ben je genoodzaakt op zoek te gaan naar een andere oplossing en dat is nu precies waar een MAT Muscle Activation Techniques® specialist bij komt kijken. MAT is nog vrij onbekend in Nederland, maar in Amerika is het een heel ander verhaal. Daar maken bijvoorbeeld topsporters als  top-golver Bryson Dechambeau veelvuldig gebruik van een MAT Muscle Activation Techniques® specialist met overtuigend resultaat. Gelukkig kunnen wij jou ook helpen als enige aanbieder in Nederland.

Waarin verschilt Muscle Activation Techniques® specialist met een fysiotherapeut?

Aanpak fysiotherapeut

De fysiotherapeut gaat op zoek naar een snelle oplossing die op korte termijn resultaat oplevert en voor het overgrote deel van de patiënten werkt. De fysiotherapeut pakt de symptomen aan en gaat samen met u met lokaal versterkende oefeningen doen of geeft ze op als ‘huiswerk’. Hierbij ligt de nadruk op een kort traject, meestal omdat de patiënt maar voor een beperkt aantal behandelingen is verzekerd. Het helpt voor veel mensen, maar zeker niet iedereen. Op een korte termijn is het lastig om de aangedane spieren te herstellen, waarbij het lichaam niet sterk genoeg is om te compenseren en in de tussentijd het pijnsysteem zich heeft aangepast. Muscle Activation Techniques® specialisten doen dit anders.

Aanpak Muscle Activation Techniques® specialist

Wij gaan als Muscle Activation Techniques® specialist heel concreet aan de slag met het hele lichaam. Het is dus geen korte termijn oplossing. Als Muscle Activation Techniques® specialist evalueren we de zwakke punten en corrigeren we vervolgens onevenwichtigheden in het lichaam. Hierbij richten wij ons op neuromusculaire activatie, dit betekent dat wij de communicatie van het centraal zenuwstelsel met de spieren herstellen, waardoor de spieren weer efficiënt kunnen aanspannen. Na de behandeling gaan we samen met jouw specifieke MAT oefeningen doen om de belastbaarheid te vergroten, een aantal kan je ook thuis oefenen. Daarna raden wij een MAT trainingsprogramma te volgen om zowel de individuele spieren als het lichaam in zijn geheel te versterken. Op basis hiervan pakken we heel concreet jouw blessure aan en zorgen we ervoor dat jouw pijn verdwijnt.

Afspraak maken met Muscle Activation Techniques® specialist

Heb jij ook last van een blessure waarbij een fysiotherapeut geen uitkomst biedt. Laten we dan samen aan de slag gaan met Muscle Activation Techniques® om je blessure te verhelpen. Maak vandaag nog een afspraak voor een pijnvrije toekomst!

Meer weten over MAT Muscle Activation Techniques®?