MAT™ – REVALIDATIE

Uniek! De eerste en enige in Nederland.
MAT “ Muscle Activation Techniques™” is een revolutionair behandel en trainingssysteem gebaseerd op bewegingswetenschappen die het lichaam voorbereidt op het sporten, klachten vermindert en sportprestaties verbetert door de evaluatie en correctie van spieren die uit balans zijn. MAT™ is het meest specialistische systeem dat bestaat om spieren te activeren en te versterken.

Waarom is MAT™ anders?
Pijn en stijfheid zijn een teken dat je gewrichten en spieren niet in balans zijn. Wanneer een spier niet efficiënt werkt moeten andere harder werken om te compenseren. Traditionele methodes focussen zich op het losmaken van strakke spieren en daarna op revalidatie oefeningen. Meestal zijn de strakke spieren symptomen, een beschermingsmechanisme van de hersenen. MAT™ focust niet op symptomen, maar zoekt de onderliggende oorzaak namelijk de spieren die niet reageren of zwak zijn.

Hoe spant een spier aan? Een spier spant aan als de input van het centraal zenuwstelsel de spier bereikt en instructie geeft om aan te spannen. Net als de stroom van de accu van je auto, als er een slechte connectie is of een draadje los zit zal de motor niet starten. Spieren die niet de juiste input van het zenuwstelsel ontvangen reageren niet meer of worden zwak. De zwakke spieren verliezen het vermogen om gewrichten te stabiliseren en het lichaam te beschermen tegen blessures.

De MAT™ behandeling bestaat uit 1. mobiliteitstesten, 2. spiertesten gebaseerd op biomechanica(wiskundige hefboomwerking en zwaartekracht = bewegingsmechanisme van het lichaam) en 3. drukpunten technieken. Meer dan 300 spiertesten kunnen worden gebruikt om te evalueren welke spieren of specifieke spiervezels niet reageren of zwak zijn. Door de behandeling wordt  het neurologisch contact van de spieren met de hersenen hersteld en het vermogen van de spieren om aan te spannen verbeterd. Specifieke MAT™ oefeningen worden gebruikt om de spieren verder te versterken.

MAT™ revalidatie is voor iedereen van atleet tot niet sporter als je:

 • last hebt van strakke en of zwakke spieren,
 • beperkingen hebt in mobiliteit en flexibiliteit,
 • niet tevreden bent met sportprestaties,
 • blessures hebt of pijn in gewrichten,
 • Scoliose of scoliose klachten wil verminderen.

In de VS waar MAT™ 25 jaar geleden werd ontwikkeld door Greg Roskopf www.muscleactivation.com wordt MAT™ veel toegepast in de top sport. Op deze website vindt u nog meer informatie over MAT™ .

 • ZOZ103 PT PLUS[1]Zosia

  Interview jonge klant met sportblessures in ZOZ ” Zie Oud Zuid”
 • Real Personal! Trainen met Judith is uiterst bewust werken aan je eigen lichaam. Je zou het bodymanagement kunnen noemen. Judith is heel flexibel en combineert variatie met focus. Ze is ook zeer verantwoordelijk in haar aanpak; grenzen verkennen en bewaken. Judith gelooft in een lange termijn aanpak. Geen stuntwerk, maar stapsgewijs werken aan een vrij hoofd en een intelligent lichaam. Trainen met Judith is ook heel open en gezellig. She knows what “Real Personal Training” is about.

  Paul van der Heijde
 • When I first came to PT Plus, I thought that I was coming to a normal Personal Trainer. My objective was to improve my level of fitness. I had unsuccessfully been trying to eliminate certain discomforts (stiff neck, back pain) which had developed, and wanted to improve my fitness in spite of these problems. 

  James Jones
 • Trainen met Judith heeft het mij mogelijk gemaakt om gezond en sterk te blijven en goed te functioneren ondanks een ongezonde levensstijl van een werkweek van meer dan 60 uur. Haar discipline, focus en kennis zorgen voor een super effectieve workout. Ik heb meer bereikt dan dat ik alleen of in een grote gym had kunnen bereiken.Trainen met Judith is ook erg leuk en daarom train ik met Judith al ruim 6 jaar!

  Jochem Overbosch
 • Al tweeënhalf jaar train ik bij PT Plus met Judith. Judith is enthousiast, vol energie en motiveert me zeer! Ik had veel last van mijn rug, maar door de goede gerichte sportsessies weet ik nu beter hoe ik mijn rug moet gebruiken. Bovendien heb ik veel minder rugklachten. Ik voel me fit en in shape!

  Annelies Damen
 • Na mijn zwangerschap bleef ik met kilo’s overgewicht zitten. Onder begeleiding van Judith ben ik op een verantwoorde en effectieve wijze binnen 4 maanden ruim 17 kilo afgevallen. Inmiddels heb ik mijn streefgewicht bereikt, iets wat zonder Judith niet gelukt zou zijn. Ik voel me fitter dan ooit en raad PT Plus iedereen aan!

  Annemiek

Specialistische kennis van het spierstelsel

Meer dan 300 spiertesten kunnen worden gebruikt om te evalueren welke spieren of specifieke spiervezels niet reageren of zwak zijn.

Door de behandeling wordt het neurologisch contact van de spieren met de hersenen hersteld en het aanspanningsvermogen van de spieren verbeterd.
Specifieke MAT™  oefeningen worden gebruikt om de spieren verder te versterken.

Met MAT Muscle Activation Techniques™ kunnen chronische klachten grondig aangepakt worden, verdwijnen steeds terugkerende blessures, nemen sportprestaties en kracht toe en blijf je jong!

PT Plus Muscle Activation Techniques™

Uniek, de eerste en enige in Nederland. Muscle Activation Techniques™ is voor iedereen die jong en fit wil blijven, sportprestaties wil verbeteren of last heeft van blessures. MAT™ is een revolutionair behandel en trainings-systeem voor jong en oud. MAT™ evalueert en corrigeert de spieren die uit balans zijn. Met een behandeling kunnen chronische klachten grondig aangepakt worden, verdwijnen steeds terugkerende blessures en nemen sportprestaties en kracht toe.

Proef de sfeer
Contactgegevens
Adres

Herculesstraat 28 – 1076 SM Amsterdam

Telefoonnummer

06-14904636

Email

info@ptplus.nl

Openingstijden

Ma. Gesloten
Di. t/m Do. 9:00 – 21:00 uur
Vr. 9:00 – 20:00 uur
Za. 9:00 – 18:00 uur
Zo. Gesloten

mat